Sesongen nærmer seg halvspilt, og Sunde kan vise til svært varierende prestasjoner så langt.

Etter en dårlig start med tre strake tap og én uavgjort, så det ut til at ting hadde snudd litt for Sunde. Seier mot Hundvåg og Jarl viste at laget var på rett vei, og de gule og svarte fra Kvernevik gikk for sin tredje strake seier i hjemmekampen mot FC Show 12. mai.

Sikret seieren i sluttminuttene

Kampen mot FC Show var et oppgjør med masse prestisje. Laget med de rosa trøyene har tidligere hatt banen i Kvernevik som sin hjemmearena, og flere av spillerne deres er fra Vigå. Selv om motivasjonen burde vært på topp, startet Sunde som i flere andre kamper med høye skuldre.

FC Show tok ledelsen allerede etter ni minutter ved Daniel Håland. Heldigvis sørget Christer Håland for balanse i regnskapet kun to minutter senere, da han ruvet høyest på et innlegg i feltet. Sunde spiste seg mer og mer inn i kampen, men Daniel Håland sendte nok en gang bortelaget i føringen da han ble spilt alene med Sunde-målvakt Kristian Stokdal. På overtid av første omgang fikk Sunde frispark fra 18 meter, og midtstopper Markus Barkved moste ballen i vinkelen på ekte Mahrez-vis. Det stod derfor 2-2 til pause.

I andre omgang gikk Sunde ut i hundre, og allerede da omgangen var fire minutter gammel skulle Sunde for første gang i kampen ta ledelsen. Kaptein Jørn Hornseth satte ballen sikkert i mål til 3-2. Kun 12 minutter senere fikk FC Show frispark fra 18 meter, og utlignet nydelig ved Anders Karlsen.

De siste 30 minuttene var svært nervepirrende, hvor begge lag hadde sine sjanser til å ta ledelsen. Etter hardt arbeid og høyt press mot slutten, skulle Sunde omsider få lønn for strevet. I det 86. minutt satte Simen Soma Hjelle 4-3 til hjemmelaget. Resultatet stod seg kampen ut, og Sundes tredje strake seier var et faktum. Laget viste fantastisk moral da de klarte å komme tilbake fire ganger. En Lagseier med stor L - og seierslåten «Me kan kjøba heila Bevvå hvis me vil» runget utover Kvernevik langt inn i de sene nattetimer.

Cup-exit og stortap

Neste kamp var borte mot Lura 2 i OBOS-cupen søndag 15. mai. Sunde håpet og trodde på sin fjerde strake seier, og håpet svant ikke akkurat da Lura kun scoret på én av sine tre tildelte straffer før kampen, etter to gode redninger av Stokdal.

Lura 2 stilte et bra lag, og var en tøffere motstander enn forventet. Sunde slet med å demme opp for hurtige spisser, og hele kampen var svært jevn. Da dommeren blåste for full tid, var stillingen 5-5. Dermed ble det ekstraomganger med sudden death. Sunde hadde et par gigasjanser til å avgjøre, men i det 115. minutt scoret Luras Espen Nygård, og dermed var det grønntrøyene som til slutt avanserte til 2. runde.

Neste kamp for Sunde-guttene var søndag 22. mai borte mot Vidar 2. Guttene fra Kvernevik møtte et Vidar-lag med hele åtte spillere fra a-lags-troppen. Første omgang var svært jevn, men Sunde lå under 0-2 til pause. Dette var et resultat som løy ganske hardt, for Sunde hadde flere sjanser til å sette ballen i nota de første 45.

Sunde ble i pausen enige om å gå ut å få et tidlig mål i andre omgang, og det første kvarteret av  omgangen var Sunde det klart beste laget. Men i Sundes gode periode var Vidar dødelig effektive på en kontring, og drepte kampen med sin 0-3-scoring. Luften gikk ut fra gultrøyene fra Vigå, og Vidar 2 tok fullstendig over. De gav seg ikke før resultattavla viste hele 0-5......og det kunne fort ha blitt mer. Sunde var fullt på høyde de første 60 minuttene, men kollapset totalt mot slutten. De møtte rett og slett et bedre, raskere og langt mer utholdende lag.

Framgang å spore

Torsdag 26. mai spilte Sunde kamp hjemme mot Havørn, i det som i sosiale medier ble omtalt som «Slaget om Hafrsfjord bru». Nok en gang startet guttane fra Vigå dårlig, og allerede i kampens 13. minutt gikk Havørn opp til 0-1. Sunde kom nok en gang mer med i kampen, og Daniel Hawkins utliknet for Sunde på corner etter at halvtimen var spilt. Hawkins, som har aldersbestemte landskamper for Norge, feiret med «humledansen» tilbake mot midtstreken.

1-1 stod seg til pause, i en kamp med høy temperatur og flere sjanser til begge lag. Etter 60 minutter kom kampens nydeligste angrep. Hornseth hælte nydelig til venstreback Kjartan Olsson Hauge, som kom på overlapp. Olsson Hauge la hardt inn langs bakken, hvor Simen Soma Hjelle hadde skjært inn fra motsatt kant, og sikkert banket ballen i buret. 2-1 til Sunde!

Havørn pumpet hardt og langt i jakten på utliknet, og flyttet opp mye folk. Sunde hadde masse rom å kontre i, men høye skuldre og manglende presisjon sørget for at Havørn hadde ballen desidert mest mot slutten. Etter et massivt press fikk de utlikningen sin kun tre minutter før slutt, til Sundes store skuffelse. Kampen endte 2-2, noe som må kunne sies å være et veldig rettferdig resultat ut ifra hvordan kampbildet var.

Sunde ligger foreløpig på 7. plass med 11 poeng etter 9 spilte seriekamper. Neste kamp for Sunde er torsdag 2. juni borte mot Forus og Gausel. Kampstart på Knudamyrå er klokken 20.00. Neste hjemmekamp er tirsdag 14. juni klokken 18.00 hjemme mot Staal Jørpelands rekruttlag.