Siden forrige referat her på hjemmesiden har A-laget spilt to treningskamper. Her følger en oppsummering av disse.

 

Tynn suppe mot MIL

På ferjeturen mot Tau var hovedsamtaleemnet hvorvidt keeper Kristian Stokdal måtte vikariere som spiss ved ytterligere forfall. Det var med andre ord en noe tynn Sunde-tropp som møtte opp på Midtbygdens flotte og nye anlegg forrige fredag.

Sunde lå (enda) lavere enn vanlig i kampen mot «Ryfylkes elite» denne småsure fredagskvelden. Likevel klarte hjemmelaget å true Sundes bakrom i et svakt øyeblikk. De grønne og hvites spydspiss, Asgeir Austigard, lobbet ballen elegant over Kristian Stokdal, og det sto 1-0 til hjemmelaget tidlig i kampen. 

Ti minutter senere mottok Simen Soma Hjelle ballen ute på høyresiden. Han tråklet seg forbi tre mann før han satte inn utlikningen, mot spillets gang. Like etterpå var seksten år gamle Isaiah Aarre på farten inn i Midtbygdens sekstenmeter. Han tuppet ballen forbi en rusende MIL-spiller, som endte med å legge unggutten i bakken. Linjemannen, som hadde best oversikt over situasjonen, vinket som om det var 17. mai, men hoveddommer valgte å dømme corner. Unge Aarre, som tydeligvis er godt oppdratt, stilte seg klar i feltet uten å ytre ett eneste ord til dommeren.

Rett før lagene gikk til pause tok MIL, riktignok fortjent, ledelsen etter en kort corner-variant.

Andre omgang endte målløst. Sundes Nalawi Solomon kunne med hell notert seg for både én og to scoringer, men MIL var også farlig frempå ved enkelte anledninger. Kampen endte med en fortjent seier til Midtbygdens. 

Alt i alt en greit gjennomført kamp av Sunde. Fokuset før kampen var på defensiv struktur, og det fikk man trent på. Pluss i margen til ungguttene Mung og Aarre, som viste gode tendenser og upåklagelig innsats.

Sunde stilte med følgende lag: Stokdal; Mung, Kvernstrøm, Flø, Haugland; Aarre, Hornseth, Bø, Pekmezovic (Cindrak); Solomon, Soma Hjelle

 

Jevnt mot Vidar 2

Forrige fredag var det klart for oppkjøringens nest siste treningskamp, hjemme mot Vidars rekruttlag.

Fra start av så det ut som de gullgule fra Kvernevik hadde tatt helg. Teknisk gode Vidar-spillere trillet ball, mens Sunde-spillerne sto passivt og så på. Likevel var det Sunde som skulle ta ledelsen. Simen Soma Hjelle slo ballen lavt inn i feltet til Eirik Smail Benhabiles. Benhabiles holdt hodet kaldt og sendte ballen videre til Arian Cindrak, som satte ballen trygt i lengste hjørne. Etter hvert fikk Vidar utnyttet sitt store ballinnehav, og satte to mål bak Kristian Stokdal, selv om det siste burde vært avviket for offside. Men Sunde var raske med å svare. Nalawi Solomon kjørte karusell med Vidars venstreback før han la ballen inn til en totalt umarkert Simen Soma Hjelle, som hadde få problemer med å stange inn utlikningen.

I andre omgang sto Sunde høyere i banen, og lyktes flere ganger med høyt press. Men Vidars sisteskanse var på jobb, og vartet opp med mange gode redninger. Vidar skapte også sjanser, blant disse to skudd i stolpen. Men det ble ingen flere mål, og kampen endte 2-2.

Sunde stilte med følgende lag: Stokdal (Totland); Mortveit, Kvernstrøm, O. Soma Hjelle, Søndeland; Solomon, Hornseth, Bø (Flø), Cindrak (Aarre); Benhabiles (Mang), S. Soma Hjelle

En dårlig dag på jobben for Sundes beste menn. I første omgang hadde man lite energi og dårlig innsats, mens man i andre omgang manglet evnen til å behandle ballen. Det positive er at det scores to mål, og det kunne fort blitt scoret flere, på en dag det ikke stemmer helt.

Seriestarten er nå rett rundt hjørnet. Men før den tid skal det spilles én siste treningskamp. Den er førstkommende torsdag klokken 18:30, hjemme mot Hundvåg på KAPH Kvernabéu.

Neste kamp


Ingen kommende kamper

Tabell 5. div avd 02 2018

# Lag Ka +/- Po
1 Sunde IL 18 30 38
2 Forus og Gausel 18 9 35
3 Madla 2 18 18 31
4 Riska FK 18 -2 26
5 Ganddal IL 18 -5 25
6 Buøy 18 -2 24
7 Staal Jørpeland 2 18 -8 22
8 Oltedal FK 18 -11 19
9 Stavanger IF Fotball 18 -14 19
10 Dirdal Idrettslag 18 -15 16

Siste kamp

Stadion: Kaph Kvernabeu lør, 20. okt. 2018 14:00
Sunde IL
Sunde IL
4:0 Forus og Gausel
FGI