Tasta - Sunde 3-5

Det ble en nervepirrende og underholdende forestilling da Sunde A-lag spilte sin første bortekamp for sesongen mandag kveld. Motstander var Tasta, og dermed møttes divisjonens eneste lag som hadde full pott etter 3 kamper.

Det ble fra start av klart at det skulle bli en tøff kamp for guttene fra Kvernevik. Tasta sikret seg kontrollen umiddelbart i form av hardt press. Og det var nok heller ufortjent når Tore Ask etter 10 minutter satt inn 0-1 etter en flott pasning i bakrom fra Kjartan Olsson Hauge. Deretter fulgte en kort periode der Sunde var med i kampen, og skapte et par muligheter. Men Tasta skulle imidlertid gjenvinne kontrollen, og etterhvert var utlikningen et faktum. Kjøret mot Sundes mål fortsatte ut omgangen. Tasta satte ytterligere to mål i nettet før pause, men disse ble korrekt annulert for offside.

Begynnelsen av en fartsfullt andre omgang ble et mareritt sett med Sunde-øyne. Knapt 5 minutter hadde gått før Tasta tok ledelsen 2-1. Da fant Jørn Hornseth og Jaran Helmichsen ut at nok var nok. Jaran plukket opp ballen på midtbanen og satte fart fremover. Etter å ha passert et par mann slo han en stikker til Jørn, som klinket ballen i hjørnet fra 16 meter. Tasta skulle imidlertid svare. I løpet av kort tid var kampen snudd til 3-2. Men Jørn og Jaran var ikke ferdige for dagen. Jaran fikk ballen ved krittet og slo et flott innlegg til Jørn som fikk kriget inn utlikningen med hodet. Sunde fikk senere frispark ved midtstreken. Eirik Kalheim fikk ansvaret for å ekspedere ballen inn i boksen, men bestemte seg like greit for å løfte over keeper direkte i mål til 3-4. Til slutt satte Jørn inn sitt hat-trick med en følsom chip alene med keeper, nok en gang assistert av Jaran, og kampen var punktert.

Alt i alt en meget solid seier av Sunde. Guttene hevet seg i andre omgang, noe som trengtes. Dagens spiller ble Jørn Hornseth med sine tre fulltreffere, tett fulgt av Jaran med tre målgivende. Det bør også nevnes at Sunde ble snytt for et klart straffespark på veien alene med keeper da det stod 3-4. Hva dommeren tenkte på vites ikke, men han valgte likevel å gi undertegnede gult kort for filming. Mer kan jeg desverre ikke skrive om saken i frykt for å si noe upassende.

Neste kamp er Madla 2, torsdag kl 18:30 på Santiago Kvernabéu. Med seier her vil vi ha vunnet like mange kamper i serien som ifjor!

Top of the league! Måtte det bare vare.

Sunde stilte med følgende lag:

K: Kristian Stokdal

HB: Eirik Kalheim, MS: Andrew Duthie, MS: Vegard Flø, VB: Kjartan Olsson Hauge

SM: Stig Thorsen, SM: Trond Kvam

HV: Jørn Hornseth, OM: Jaran Helmichsen, VV: Simen Soma Hjelle

S: Tore Ask