Sunde - Våganes 2-0

Mange hadde kanskje trodd at Sunde skulle ta foten av gasspedalen etter opprykksfesten forrige uke. Torsdagens kamp mot nedrykkstruede Våganes viste at dette ikke er tilfellet. Gleden av å vinne fotballkamper var motivasjon nok, i tillegg til kampen om førsteplassen. Trener Torfinn Randeberg bestemte seg tidligere denne uken for å drille inn en ny formasjon nå som sesongens mål er nådd. Sunde spilte derfor hele kampen i en 3-4-1-2-formasjon for første gang, noe som skulle vise seg å gå fint, forholdene tatt i betraktning.

I første omgang ble banespillet stort sett styrt av hjemmelaget i gult og svart. Likevel skapte vi ikke de store mulighetene. Det samme kan sies om Våganes, selv om de klarte å etablere et visst trykk på oss en periode.

Det var i andre omgang "The Yellow Army" fikk valuta for pengene (oppmøtet). Sunde skapte nemlig mye de siste 45, deriblant flere store muligheter. Våganes skapte på sin side én stor mulighet på 0-0, som ble reddet på strålende vis av Kristian Stokdal. På tross av at Sunde spilte godt tok det en stund før vi gikk opp i ledelsen. Eirik Kalheim hadde en heading i stolpen etter et godt innlegg fra Jørn Hornseth og Simen Soma Hjelle bommet alene med keeper etter gjennomspill fra Andrew Duthie, for å nevne noe. 1-0 kom etter ett av mange gode initiativ langs venstresiden av Tore Ask, som var banens beste spiller i sin nye vingback-rolle. Innlegget fra nevnte Ask endte hos Jørn Hornseth på første stolpe, som trygt satte ballen i nettet. Etter dette hadde Sunde flere muligheter til å punktere kampen. Først ble Soma Hjelle nok en gang spilt alene med keeper, og nok en gang ble muligheten brent. Joakim Aspelund ble også spilt gjennom, men spenningen i kampen vedvarte. Punkteringen skulle likevel komme, helt på tampen av kampen. Midtbanemann Leander Voll serverte en perfekt stikker til Aspelund, som rundet keeper og satte inn 2-0.

Dette var vår femte strake seier etter sesongens eneste poengtap borte mot Forsand, og med fem kamper igjen er mulighetene for å gå gjennom seriespillet ubeiseret absolutt tilstede. 49 poeng av 51 mulige er utvilsomt en solid prestasjon, men vi har ingen planer om å gi oss. Det kan også med stolthet påpekes at vi har holdt nullen i 6 av 8 hjemmekamper så langt. Gårsdagens smultring førte også til at vi har sluppet inn mindre mål enn antall kamper denne sesongen, noe som er gledelig.

Neste kamp er onsdag neste uke, borte mot Øvre Steinar kl 18:00 på Midjord. Laget fra Storhaug ble spådd å være i toppen før sesongen, noe som ikke har skjedd. Deres spillermateriale gjør at vi likevel forventer en tøff utfordring, så det er bare å møte opp!

Sunde stilte med følgende lag:

                                Kristian Stokdal

             Vegard Flø - Andrew Duthie - Geir Erik Veland

     Joakim Larsen - Stig Thorsen - Leander Voll - Tore Ask

                                Jørn Hornseth

                Joakim Aspelund - Simen Soma Hjelle

Benyttede innbyttere:

Eirik Kalheim