Finnøy – Sunde 2 1-3
Leikvoll Stadion
Tirsdag 23. September 2014
Tilskuere: Ca 40 og 9 fra Fogn sitt A lag.

Kampen ble spilt 362 dager etter forrige bortekamp mot Finnøy. Vi tapte 8-0 og Steffen Vier fikk en alvorlig skade. Steffen var tilbake på trening 364 dager etter skaden – vi gleder oss alle over at du er tilbake Steffen.

På fogn.org stod det i uken følgende: ”Etter kampen vart sigeren i årets siste heimekamp skikkeleg feira med alkoholfrie bobler og skikkeleg "champis-dusj". Så får vi sjå om Fogn får moglegheiten til å spele ein ekte seriefinale borte mot Sunde 2 om ei veke. I så fall må Finnøy anten vinne eller spele uavgjort på tysdag, då dei møter laget som har leia serien nesten heile sesongen. Så då får vi for ein gongs skuld seie: Heia Finnøy!”

I Øyposten på Finnøy kunne vi lese at Sunde B vant en fortjent seier – og det er vi helt enige i.

Vi hadde en tropp på 18 spillere – i tillegg hadde Thomas med seg mor, barn og kjæreste – så vi stilte meget sterkt. Pluss at Helen hadde lurt med seg en flaske Champagne i bagen. Fallskjermhopper Kenneth kom rett fra HV øvelse. En fallskjermhopper pakker alltid fallskjermen sin selv – men tydeligvis ikke fotballbagen. Rett før vi skulle kjøre inn i første tunnel oppdaget Kenneth at han bare hadde militærstøvler og ikke fotballstøvler med seg. Vi tok raskeste vegen til Tastveden og Kenneth var klar!

Når trener Ola skal sette opp laget, må han alltid sjekke pent.no. Det var meldt regn – og det stemte – Marius måtte derfor starte på benken. Til neste sesong kan det være at han bytter ut brillene med linser – det vil i alle fall gi mer spilletid. Heldigvis ble det opphold på slutten og Marius fikk noen minutter i den historiske kampen.

Finnøy startet best og gikk rett i angrep. Heldigvis hadde vi ”Man of the match” i mål. Markus gjorde noen fantastiske redninger gjennom hele kampen og hans utspill er det klasse over. At han irriterer seg grenseløst over å slippe inn ett mål – får vi leve med.

Yoel! Når du spiller en utmerket kamp i 87 minutter – er det ikke nødvendig å slå en risky pasning i forsvar – som ødelegger Markus sin statistikk og får trenerens hjerte til å slå på høygir! Yoel var ikke eneste juniorspiller for Sunde. Martin spilte i midtforsvaret sammen med captain Espen. Martin hadde flere taklinger som ga gjenlyd i bergnabbene rundt banen. Treneren på B laget elsker knallharde taklinger og sklitaklinger.

Captain Espen spilte som en kaptein. Ryddet opp i stor stil – gikk foran som et meget godt eksempel. Espen har også forstått at det er bedre å slå ballen til kast i stedet for å prøve på fiksfakserier, helspark og lignende.

På høyreback spilte BM nok en solid kamp. At han ble byttet ut mot slutten skyldes kun at alle i troppen skulle få spille. Finnøy har en meget god midtbanespiller. I hjemmekampen var det Hassan som tok han ut av kampen. På Finnøy var det Jørgensen og i perioder Nogga. Å ha Jørgensen i beina i en hel kamp er ikke en drøm for noen – og Finnøys spiller fikk ikke gjort noe særlig.

Vi tok en tidlig ledelse ved Thomas. Flott spill i forkant der BM slo en nydelig pasning. Scoringen til Thomas gjorde at vi kunne puste lettere og Fogn tilskuerne ble mer motløse. Tidlig i omgangen kom det til en kanonduell mellom Aspelund og Finnøy sin målmann. Det ble ikke mål – men keeperen ble rystet.

Midtvegs i 1. Omgang kom det en scoring som ga et sukk gjennom alle på og rundt Leikvoll stadion. Kjartan skjøt fra 38 meter – knallhardt – og ballen gikk rett i nettmaskene. Herlig – nå var vi nærmere 6. Divisjon enn noen gang. At treneren til Sunde skal være en gammel, kjedelig man uten temperament og engasjement, ble tydelig motbevist midt i omgangen. Ballen var over sidelinjen, men en Finnøy spiller foretok en kraftfull taklingen (på ballen som var utenfor linjen) – det eneste han oppnådde var å ”hive” Geggi i luften. Sundetreneren tente på absolutt alle pluggene og det var amper stemning – publikum på fjellet bak sidelinjen buet og skrek. Etter kampen var det handshake for peace i god Bondevik ånd.

Mike spilte sin beste kamp etter overgangen til Sunde. Flotte pasninger og ikke minst mange sterke taklinger.

I pausen gikk vi inn i garderoben. Treneren tenkte på skifter og stod i egne tanker – heldigvis ga Thomas beskjed om at nå må du si noe Ola. Jørgensen fikk en liten pause, Helge gikk på topp og Thomas ble trukket ned på midtbanen. At ikke Helge fikk straffe på et av sine mange raid – er det ingen som forstår. Også Aspelund ble felt uten at det ble straffe. Men pytt, pytt – Nogga la på til 3-0 og stemningen var god.

Geggi – Geir Henning – forsvarer Konge og fedreland til daglig – og det er viktig i disse tider. Sammen med Kenneth burde folk på Finnøy føle seg trygge denne tirsdagskvelden. Geggi hadde selvsagt ikke latt seg påvirke av den knallharde taklingen på utsiden av sidelinjen i første omgang. Hans innsats gjør at referenten ikke er særlig bekymret for at Russiske soldater skal komme til Norge. Dommeren – for øvrig meget god – lot seg skremme av Geggi. Han ga Geggi gult for at han kom for kjapt i en takling. Det er det som kan kalles et akseptabelt gult kort. Vi gleder oss til at Kong Harald gir slipp på Geggi og lar han trene og spille for Sunde.

Midtveis i omgangen entret Morten banen. Han fikk sin drømmeposisjon på midtbanen. I tillegg til gode avklaringer slo Morten gode pasninger som førte til flotte sjanser for oss. Til tross for at Finnøy lå under – slappet de litt av. De ble fort revet ut av denne tilstanden da Terje entret banen. Den energien, kraften og farten som Terje har – kan ta piften av noen og enhver. Synd det ikke ble mål. Mot slutten kom Alli på banen og da var det helt slutt for Finnøy – å sette inn en slik turbo mot slutten av en kamp er nok demoraliserende for de fleste.

Kvelden ble avsluttet med at Merete tok bilder av en champagnesprutende gjeng i det målet der vi scoret 2 og Markus reddet oss! Vi fikk mange lykkeønskninger fra Finnøy spillerne – det satte vi stor pris på. At vi havnet i kolonnekjøring på veg hjem satte ingen demper på stemningen – vi vant vår avdeling og er klar for 6. Divisjon og spill om KM. Tusen takk alle for en super innsats siden april måned. Hilsen Ola og Helen.