Toppkampen i 7 divisjon gikk i Sundes favør!

Vårsesongens siste kamp på Fogn stadion ble en skikkelig thriller. Guttene fra Kvernevik gikk til slutt seirende ut av kampen med 4 mål mot 3 mål til Fogn IL.

På grunn av sent ankommet båt fikk vi bare 6 minutters oppvarming. Heldigvis hadde Levi med seg ball i sekken sin. I garderoben oppdaget Smajo at leggbeskytterne lå hjemme i Kvernevik. Men Jørgensen hadde selvsagt med seg et ekstra par – så det gjorde ingen ting.

Dommeren hadde så vidt satt i gang kampen før Fogn scoret på et nydelig gjennomløp. I denne omgangen hadde Fogn en kraftig medvind i ryggen. Sundes keeper Yoel hadde derfor både vind og sol mot seg. Dette var Yoel sin debut som keeper på seniornivå – og han var med å redde de 3 poengene.

Like etter at Fogn hadde tatt ledelsen reduserte Nr 1 etter flott forspill av Hassan og Co.
Spillet bølget fram og tilbake og det var mange tøffe dueller – slik det skal være i en toppkamp.

Rett før pause gikk Sunde opp til 1-2. Smajo kom seg fri på kanten og dundret ballen i mål. Stor jubel hos bortelaget og de 4 tilreisende supporterne: (nevnt i tilfeldig rekkefølge) Kjell Harry, Bjørn Erik, Hilde og Sevlija.
Men omgangen skulle få en dramatisk avslutning. Fogn fikk straffespark. Dette ble slått hardt i tverrliggeren og ballen gikk ut på banen igjen. Knallharde dueller som førte til et nytt straffespark og gult kort til en Sundespiller. Denne straffen ble satt sikkert i mål og pauseresultatet ble derfor 2-2.

På grunn av skader og ulike prioriteringer hadde vi bare 14 mann/gutter i troppen. Fogn er en av de få idrettslagene som fortsatt spiller på vanlig gress. Dette fikk store konsekvenser for oss. En meget god, tent og offensiv Marius V opplevde etter ca 25 minutter at hans muskulatur er laget for kunstgress og ikke naturgress. Adonay kom inn på Marius sin høyreback og storspilte resten av kampen.

Meget høy temperatur i pausen – lagledelsen forsøkte å roe det hele ned – og lyktes heldigvis med det.

Yoel beholdt roen – i ført nyinnkjøpte keeperhansker.   Jørgensen og Martin fortsatte med å dominere i de bakre rekker. Herlig å se 2 gutter som ikke legger noe i mellom i taklingene.

På venstrebacken herjet Javed i kjent stil – selv om underlaget var ukjent. Dagens referent må innrømme at han er glad at han ikke er høyrekant og spiller mot Javed.

Nalawi spilte hele første omgang og kom inn igjen i 2. Omgang. Herlig å se en slik ung gutt med ro i hodet. Han kan holde på ballen og så slår han den akkurat når han skal.

Selv om Terje slet med et vondt kne så prioriterte han å bli med laget til Fogn. Herlige rykk og kanontaklinger bidro til at vi fikk mål og gikk opp til 2-3. Dessverre måtte Terje gå ut etter ca 25 minutter. Men for et bidrag. Trener Ola setter også stor pris på Terjes skulder mot skulder takling av Fogn sin dirigent og meget gode høyreback.

Levi debuterte for Sunde IL. For en debut. Kanoninnsats i angrep, forsvar og på midtbanen. Teknikken og farten til Levi var i særklasse. Vi er glad for at du spiller for Sunde.

Grunnen til at vi bruker etternavn på spillerne er at vi hadde tre Joa-er på banen. Nogga var sjefen på midtbanen og han gikk foran som et meget godt forbilde. Foruten taklinger hadde han driblinger og raid som skulle gitt oss en større seier. Vi elsker A-lagsspillere som blør for B- drakten.

Hassan hadde ikke problemer med underlaget og spilte en stor kamp. Han hadde flere supre raid fra sin venstre posisjon.

Etter vel 20 minutter av 2. omang fikk Hassan beskjed om at han skulle byttes ut. Like etterpå fikk vi frispark fra 23 meter. Captain ga Hassan lov til å ta frisparket – og for en beslutning og for ett skudd. Plutselig ledet vi 3-2.

Hassan ble erstattet av Thomas J. Thomas gjorde akkurat det han skulle. Full av energi bidro han både til gode angrep og stoppet Fognangrep. Skikkelig god debut på Blaget – Thomas.

Captain, matchvinner i Alaget sin siste kamp og dagens 2 målscorer Nr 1- har hatt en fantastisk uke. Foruten de 2 målene og et gult kort – hadde han kveldens beste kommentar. (Å rope offside i 98 minutter regner ikke vi fra Kvernevik som kommentar).

På stillingen 4-3 til Sunde – 12 minutter igjen pluss 4 tilleggsminutter – fikk Número uno - numéro un - numero uno - Nummer eins - ballen på venstresiden. ”Tunell” ropte han  og Fogn sin venstreback kjente nok bare suset mellom beina. 

Da kampens dommer blåste av kampen var jubelen stor i den Kvernevikse leiren.

Lagleder Helen hadde gjort en genistrek før kampen. Hun hadde ført opp trener ola som spiller. Når Fogn fant ut av det – tok de nok litt lett på kampen og det virket som de sparte sine beste spillere. Ola som spiller var selvsagt bare en stor spøk.

Vi stilte med 3 A spillere, 4 B spillere og 7 juniorer.
Hilsen Ola og Helen

 

Etter 6 kamper har vi 15 poeng og leder serien – dessuten har vi klart den beste målforskjellen.

 

Vi gleder oss til høstsesongen – bare synd vi ikke skal på en ny tur til Fogn – for det var skikkelig gøy.