Sunde - Skjold 3-0

Santiago Kvernabéu badet i solskinn da DJ Lewwa snurret igang "Unstoppable" under lagenes innmarsj fredag ettermiddag/kveld. Sunde med i toppen, publikumsrekord og Yellow Armys hjemmedebut. Alt lå altså til rette for en festdag på Kvernabéu. Det var dermed opp til hjemmelagets spillere å levere varene.

Etter fire minutter runget Yellow Armys "Tronni e fra vigå" over Kvernabéu. Og det spørs om ikke dette hadde en effekt på "mannen som aldri scorer". For to minutter etterpå ble det slått inn fra venstre, og fra dypet kom Trond Kvam inn i boksen og stanget inn 1-0. Utover omgangen bølget spillet frem og tilbake, og begge lag hadde sine muligheter. Skjold skapte blant annet sin største sjanse i kampen, da deres angriper fikk stå mutters alene på fem meter etter et innlegg. Heldigvis sett med Sunde-øyne gikk avslutningen over. Sunde slet videre, offensivt sett. Men Yellow Army og andre fremmøtte skulle få juble nok en gang før lagene gikk til pause. I det 43. minutt slo Mats Haugland et innlegg langs bakken inn i boksen bak forsvaret, og på bakre stolpe fikk Simen Soma Hjelle en enkel jobb med å gjøre 2-0.

Andre omgang ble relativt sjansefattig. Begge lag var tidvis farlig frempå, men nøyaktighet på siste tredjedel var fraværende. Etter 77 minutter ble imidlertid kampen punktert. Jørn Hornseth slo en god corner som landet på hodet til Soma Hjelle. Headingen havnet trygt nede i hjørnet, og kampen var over. På overtid klarte en Skjold-spiller å snakke på seg sitt andre gule kort, og vedkommende fikk da et forsprang på sine lagkamerater inn i dusjen. Om ikke undertegnede tar fryktelig feil, så fikk spilleren også sitt første gule kort for munnbruk. Situasjonen førte til at dommeren fikk en uønsket hyllest av hjemmesupporterne.

En deilig seier på en heller middelmådig dag. Men man kan ikke klage når man vinner 3-0, ihvertfall ikke når Sunde nå har scoret flest og sluppet inn minst i divisjonen. Yellow Army skal ha sin del av æren for lagets sterke seiere de to siste kampene. Det er få som kan skilte med en liknende ramme rundt en fjerdedivisjonskamp, og vi håper prestasjonene både på og utenfor banen fortsetter. Neste kamp er borte mot Sola 2, mandag 18. mai. Nok en viktig kamp hvis man skal holde seg i toppstriden.

Forøvrig var Frode Olsen på plass for Rogalands Avis. Han skrev denne flotte saken om vår fantastiske supportergjeng: http://www.rogalandsavis.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=99746

Sunde stilte med følgende lag:

Benyttede innbyttere:

Kjartan Olsson Hauge for Geir Erik Veland (40)

Yoel Berhane for Trond Kvam (70)

Vegard Flø for Leander Voll (80)