Randaberg 2 - Sunde 1-3

Det var duket for årets siste kamp før sommerferien da Sunde møtte opp i persillebygda mandag kveld. Å møte Randaberg er spesielt for laget, og ikke bare fordi det er et lokaloppgjør. Hele elleve medlemmer av spillertroppen, og begge trenerne, har en fortid i RIL. Kun fem av disse var tilgjengelige mandag, men kampen skulle verken mangle temperatur eller intensitet av den grunn. I Sunde er man ikke vant til å spille på naturgress, men når man blir møtt av Randabergs strøkne underlag skulle man ønske at man spilte der hver eneste uke. 

Det var Randabergs rekrutter som startet best. Sunde gjorde få fornuftige valg med ball, og slo mye langt. Randaberg spilte tidvis god fotball, og etter 18 minutter gjorde hjemmelaget 1-0 etter hjerneblødning i Sundes forsvar. Sunde våknet noe etter dette, og hadde blant annet en trippelsjanse der det ble reddet to ganger på strek. Ikke lenge etter satte Randaberg inn 2-0, men dette ble heldigvis annulert for offside. I det 39. minutt ble Sundes angrepstrio Haugland/Baardsen/Hjelle enige om en omrokkering. Minuttet etter var utlikningen et faktum. Debutant Aleksander Baardsen fikk ballen rundt midtsirkelen og slo gjennom Simen Soma Hjelle, som løp ned til dødlinjen. Det ble etterhvert folksomt i boksen, men Baardsen kom på løp fra dypet og fikk ballen igjen av Soma Hjelle på fem meter. Den venstrefotede nysigneringen satte ballen trygt i nettet med høyre, og lagene gikk til pause like langt.

Guttene fra Kvernevik hevet seg betraktelig i andre omgang, men hjemmelaget var ikke ufarlige av den grunn. Keeper Kristian Stokdal måtte ved flere anledninger i aksjon med noen meget gode inngripener. Sunde spilte til tider god angrepsfotball, og etter 70 minutter slo Mats Haugland et strålende innlegg til Soma Hjelle, som fra fem meter utrolig nok headet utenfor. Åtte minutter senere skulle samme kombinasjon sende Sunde i føringen. Haugland fant Soma Hjelle på bakre stolpe, og det sto 1-2. Det lå dermed an til en nervepirrende avslutning på kampen. Men to minutter senere fjernet Haugland all tvil. Eirik Kalheim slo en corner på bakre stolpe som Soma Hjelle headet inn til nevnte Haugland, som kontant stanget inn 1-3. I kjølvannet av scoringen snakket en Randaberg-spiller på seg sitt andre gule kort. Kampen endte 1-3.

Alt i alt en grei spillemessig prestasjon. Lagets form de siste ukene har ikke vært god, men det er muligens naturlig når man har såpass mange skader. Det var likevel hyggelig å se debutant Aleksander Baardsen gjøre en solid forskjell i første kamp. Unge og lovende Arian Cindrak fikk også sin offisielle debut fra start, og gjorde en god figur.

Sunde tar nå sommerferie på en trygg femteplass, med åtte poeng opp til serielederen og syv poeng ned til sjetteplassen. Det vil da være naturlig å se oppover på tabellen når fortballskoene snøres på igjen i august. La oss håpe at Jaran Helmichsen, Leander Voll, Markus Barkved og Ivan Rasmussen har ristet av seg sine langtidsskader innen den tid. Det kan forøvrig være verdt å nevne at Sunde er avdelingens eneste lag som så langt ikke har spilt uavgjort.