Den beste bydelen å vokse opp i og bo i!

Overskriften er et uttrykk for det overordnede målet til Sunde Idrettslag. Vi skal altså gjøre noe mye mer enn bare å trene og spille fotball og håndball.

Som bydelens klart største frivillige organisasjon, har vi et stort ansvar for å bidra positivt til det miljøet vi vokser opp i.

Vi som bor i Kvernevik er så heldige at vi har en lang og vakker kystlinje rett utenfor stuedøren. Vi går tur langs sjøen, bader i sjøen og vi fisker i sjøen.

Sjøen ser ren og fin ut – men det er dessverre bare på overflaten. Ett av menneskehetens store problemer er forurensing i sjøen. Og den største utfordringen er mikroplast – bitte, bitte ørsmå biter av plast.

Disse bitene havner til slutt i fisk og krabbe og deretter i oss mennesker. Fiskene klarer ikke å skille mellom plast og mat. Mikroplasten tar opp giftstoffer og er derfor en stor trussel mot både livet i havet og oss mennesker.

Hva kan vi gjøre med dette?
Vi kan sørge for aldri å kaste plast i naturen. Vi kan plukke opp plast som har havnet i naturen. Det er ikke kjekt å rydde opp etter andre, men det er dessverre nødvendig.

På plastdugnaden vår i februar var det mange som var rystet av alle hundeskitposene som lå i naturen.  Dette er poser som kan blåse på sjøen og til slutt ende opp i den torsken vi skal ha til middag. Det er ikke nødvendig.

Søndag 23. April 2017 skal Sunde Idrettslag være vertskap for en stor «Hold Kvernevik ren» aksjon. Aksjonen er i samarbeid med: Fredrik Hermansens minnefond, Ecofiber Recycling, Jæren Friluftsråd, Jæren Dykkersenter Stavanger, Renovasjonen IKS, Kiwi Sunde og Egon Stavanger.

Vi skal blant annet plukke plast som ellers kunne ha havnet på sjøen. Like viktig som å plukke søppel er det å bli bevisst at vi selv ikke skal forurense vår vakre og sårbare natur.

Vi i Sunde IL ønsker å engasjere barn og unge til å tenke på fremtiden –

  • Hva kan vi gjøre for å hindre forsøpling og spredning av plast i naturen?
  • Tenk på smartere bruk og alternative produkter.
  • Vi ønsker å utfordre dere til å tenke på utvikling av mer miljøvennlig plast.

Tar dere utfordringen? Send en mail om forslag til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Hilsen Daglig leder Helen Husebø – mobil 90271865

Bli med på Hold Kvernevik og sjøen ren søndag 23. April 2017!